Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μπακογιάννη:"Πρέπει να αλλάξουμε φορολογική πολιτική" ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ,ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ;ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Για πόσο χαζούς μας περνάνε ποια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


ΑΙΧΜΗΡΗ παρέμβαση για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης έκανε χθες στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη επικρίνοντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική.
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αναποτελεσματική» την ασκούμενη οικονομική πολιτική, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ στο
πετρέλαιο θέρμανσης και κάλεσε την  κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα μία άλλη φορολογική πολιτική.

«Πρέπει» τόνισε «να αλλάξουμε φορολογική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται μία φορολογική πολιτική που εξοντώνει τους έντιμους φορολογουμένους. Η προσπάθεια πρέπει να είναι μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση των ειδικών φόρων για τους έντιμους και πάταξη της φοροδιαφυγής».
Η πρώην υπουργός αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα του μέτρου της εξίσωσης στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης, σημειώνοντας ότι αν και έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι έχει αποδειχτεί ανεπαρκής, προσθέτοντας ότι «η πολιτική αυτή δεν φέρνει έσοδα. Είναι λάθος πολιτική και πρέπει να την αλλάξουμε».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τη Βουλή και απέδωσε τη μείωση της κατανάλωσης (πτώση 70% σε σχέση με το 2011) στην αποθεματοποίηση που επηρέασε τη ζήτηση.
Πηγή Εχπρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου