Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ "κουκιά" τους βγαίνουν...αλλά οριακά. Από 151-155 αναμένεται να είναι τα ΝΑΙ

Ως τη «μεγαλύτερη μέρα του πολέμου» χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
 Στα 155 «υπέρ» η πιο μεγάλη δυνατή πλειοψηφία, αυτή τη στιγμή, εκτιμούν στην κυβέρνηση.

Επειτα από τον μαραθώνιο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που είχε μέχρι αργά χθες το βράδυ τόσο με τους κυβερνητικούς του εταίρους όσο και με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία που μπορεί να έχει, αυτήν τη στιγμή.
Στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει «συναγερμός», καθώς μετά και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ (τη Δευτέρα) για «παρών» στη σημερινή ψηφοφορία, τα περιθώρια διαρροών έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή κοινοβουλευτική μάχη αντιμετωπίζεται από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ως η «μεγαλύτερη μέρα του πόλεμου», κάτι το οποίο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αφήσει να διαφανεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις του και αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή.
Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι τα μέτρα αυτά, που αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ., θα είναι το «διαβατήριο» της χώρας προς την ανάκαμψη και παράλληλα έχει την πεποίθηση ότι μετά την επικείμενη ψηφοφορία θα απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου