Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Γερμανία απαντά μέσω Spiegel στον Ομπάμα για το "κούρεμα" του Ελληνικού χρέους:Μέτρα για να αποφευχθεί το "κούρεμα"



Μία σειρά μέτρων έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νεό "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ετοιμάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του  Spiegel.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα με τίτλο "Περισσότερος χρόνος, περισσότερα χρήματα", τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνειά της, καθώς και μείωση των τελών διαχείρισης.
Eπίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λαμβάνει για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί βραχυπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μεριμνώντας έτσι για ένα δάνειο-γέφυρα, ενώ, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, θα καταβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση τα κέρδη, τα οποία αποκομίζει από τα φθηνά αγορασθέντα κρατικά ομόλογα, έως την ημερομηνία αποπληρωμής τους.
Για να μην αυξηθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν πληγεί, θα λάβουν απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση από τον ΕΜΣ, ο οποίος θα διαθέσει επίσης χρήματα και για ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
 Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα καταστεί αναγκαία επιπλέον και λόγω της επιμήκυνσης δύο ετών που θα λάβει η Ελλάδα, για να μπορέσει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου