Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κατεβάζει ρολά όλη η Ευρώπη αύριο!


Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα για την αυριανή Ημέρα Δράσης που έχει κηρύξει Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Σωματείων (ETUC) με απεργίες και διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί απεργίες σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο που πλήττεται από την κρίση, δηλαδή στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Γαλλία, την Γερμανία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, την Πολωνία, την Σλοβενία και την Ρουμανία.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40 εργατικά σωματεία από συνολικά 23 χώρες της Ευρώπης θα λάβουν μέρος αύριο στις απεργίες και τις διαδηλώσεις.
«Στόχος της ευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης και Αλληλεγγύης είναι να ζητήσουμε από τους ηγέτες της Ευρώπης να επιδείξουν την αποφασιστικότητα τους για να ασχοληθούν πραγματικά με την επιδείνωση της απασχόλησης και να απαντήσουν στην αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία που αισθάνονται οι πολίτες της Ευρώπης. 
Η λιτότητα είναι ολοκληρωτικά ένα αδιέξοδο και πρέπει να εγκαταλειφθεί. Η κοινωνική προστασία και οι μισθοί δεν μπορούν πλέον να θυσιάζονται. 
Είναι μία κοινωνική έκτακτη ανάγκη και ήρθε η ώρα να ακούσουν τι έχουν να πουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι και να αλλάξουν πορεία» αναφέρει σε ανακοίνωση το ETUC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου