Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ο σύζυγος ελέγχει την σύζυγο,τα παιδιά και την...γιαγιά. Ωραίο; Γκρατσιέλα Γκρόλο-Κεφαλογιάννη.Σας λέει τίποτα; Σύζυγος Μ.Κεφαλογιάννη είναι 4 φορές στην λίστα λαγκάρντ με τεράστια ποσά, όταν ο σύζυγος συμμετέχει στην επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πρόσωπα που βρίσκονται στην λίστα αυτήν.


Στη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκονται η σύζυγος, η πεθερά, και η γιαγιά της συζύγου του μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η επιτροπή αυτή ερευνά τη λίστα Λαγκάρντ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα 2.000 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.
Η κυρία Γκρόλο Γκρατσιέλα βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρτ στον αριθμό 128. Η μητέρα της Ρεγγίνα Αμπουάφ, βρίσκεται στη θέση 2 αλλά και στη θέση 767.
Η γιαγιά της συζύγου του κ. Κεφαλογιάννη, Ελένη Σαφρά Κουμανιώτη, βρίσκεται και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 127.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιαγιά (θέση 127) ήταν σύζυγος τραπεζίτη και διέθετε χρήματα.

Όσον αφορά τη κόρη της Ρεγγίνα Αμπουάφ (θέση 2 και 767) υπάρχουν αδιευκρίνιστες πληροφορίες ότι ο σύζυγός της, της είχε αφήσει περί τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Αλλά στη λίστα Λαγκάρτ αναφέρεται ποσό πεντακοσίων εκατομμυρίων.
Όσο αφορά την εγγονή Γκρόλο Γκρατσιέλα, σύζυγο του κ. Κεφαλογιάννη, η πληροφορία αναφέρει ότι κάπου εκεί κυμαίνεται και αυτός ο λογαριασμός.

Το ποιο ωραίο είναι ότι ο κ. Κεφαλογιάννης συμμετέχει στην Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είναι δεοντολογικό ένας πολιτικός που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση με τρία συγγενικά του πρόσωπα -σύζυγος, πεθερά και γιαγιά συζύγου- να εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ να κάνει και τον ανακριτή στην ίδια υπόθεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου