Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μόνοι σίγουροι οι Βουλευτές της ΝΔ.Για τους άλλους...θα δούμε την Τετάρτη

Το επιτελείο του κ. Σαμαρά έχει και σήμερα στραμμένο το βλέμμα του στις εσωτερικές διεργασίες  στις κομματικές συνεδριάσεις της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης για την τελική λύση.
 Η υπομονή όμως που έχει επιδείξει έως τώρα ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύψει τον έντονο εκνευρισμό που υπάρχει στο περιβάλλον του για τη στάση του κ. Κουβέλη ο οποίος, σημειώνεται, ήταν ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά στην τρικομματική κυβέρνηση.

Οι ενδείξεις που έχει ο κ. Σαμαράς δείχνουν πως η κοινοβουλευτική του ομάδα θα ψηφίσει συντεταγμένα το «πακέτο».
 Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για να μην υπάρξουν σημαντικές απώλειες από το ΠΑΣΟΚ.
 Οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου λένε πως υπάρχουν κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι κάνουν δεύτερες σκέψεις αλλά αυτό δεν φτάνει για τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, του το έχουν διαμηνύσει υψηλοί συνομιλητές του άλλωστε από την Ευρώπη, πως η ψήφιση των μέτρων χωρίς τη ΔΗΜΑΡ θα έχει ως αποτέλεσμα να «θολώσει» το πολιτικό μήνυμα της Αθήνας προς το εξωτερικό θέτοντας σε μεγάλη αμφιβολία τις προσδοκίες για εφαρμογή των μέτρων ακόμη και για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου αναγνωρίζουν πως μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης ελάχιστα πράγματα θα είναι τα ίδια στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στο πολιτικό σκηνικό γενικότερα. Τα σενάρια περί εκλογών μπορεί να έχουν διαψευστεί από το Μαξίμου, ωστόσο βρίσκονται πλέον καθημερινά πάνω στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου